Челси привлече 18-годишния талант на Дарби Каунти Дилън Уилямс. Сумата не се съобщава, а младокът ще трябва да запълни дупката, която се отвори в лявата зона на защитата на сините.

Крайният бранител има 9 двубоя за първия отбор на орлите и той е първата покупка на сините през зимния трансферен прозорец. През уикенда мениджърът на Дарби Уейн Рууни каза, че не може да застане на пътя на Уилямс, тъй като това е страхотна възможност, пише "Тема:Спорт".

Левият бек обяви сам новината в социалните мрежи, където публикува снимка на себе си и своето семейство с екипа на лондончани. Той написа: „Уау. Радвам се, че подписах с един от най-големите клубове в света. Благодаря на всички в Дарби Каунти. Нямам търпение да започна в Челси“.

Томас Тухел отчаяно търсеше ляв защитник и в крайна сметка се е спрял на младока. В тази зона германецът не може да разчита на трайно контузения Бен Чилуел, а Емерсон е под наем в Лион.

Така единствената опция за ляв краен бранител бе Маркос Алонсо. Именно заради това в последните мачове Тухел опитваше алтернативни варианти и на тази позиция действаха Маланг Сар и Калъм Хъдсън-Одой.